06/30/17 21:50
(http://offnews.bg)

Борисов предава на прокуратурата папката от Герджиков

Премиерът Бойко Борисов ще предаде на главния прокурор Сотир Цацаров папката, оставена му от служебния премиер Огнян Герджиков. 

Това става ясно от стенограмата от заседанието на Министерския съвет в сряда. 

В този ред на мисли да ви кажа, че въпросната папка, за която се твърди, че ми е оставена от премиера Герджиков, днес я изпращам надлежно на главния прокурор, защото аз не съм разследващ орган и не ми е работа да се занимавам с това. Ако има нарушения, виновниците да си понесат наказанието. Така че, както ми е оставена, така ще бъде препратена по надлежния служебен ред, казва Борисов пред министрите.

Служебното правителство направи ревизия на втория кабинет на Борисов, в това число за нарушения на обществени поръчки. 

При предаването на властта Герджиков обяви, че подготвя папка, която ще предаде на Борисов, като в нея ще сложи резултатите от ревизията, както и някои препоръки за решаване на открити проблеми. 

Преди дни Борисов обяви, че в папката от Герджиков пише "не най-добрите неща" за бившия главен секретар на МВР и настоящ шеф на Агенция "Митници" Георги Костов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване