06/30/17 06:43
(http://www.klassa.bg/)

Ситуацията с мигрантите в Европа е драматична и неуправляема

 Председателят на групата на Социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела заяви, че миграционната гриза, с която Италия се сблъсква е неуправляема. Той призова страните членки на ЕС за помощ, предаде NewEurope.
„Ситуацията е драматична и неуправляема. Повече от 12 хил. мигранти са спасени и приютени в Италия за последните 48 часа и много хиляди още ще дойдат. Както се прогнозираше, след години от невероятно натоварване, често отвъд международните ѝ задължения, Италия достигна до границата на възможностите си по отношение на приемането и спасяването на мигрантите“, заяви Питела. „Европейският съвет и отделните страни членки са достигнали до най-високо равнище на безразличие и липса на солидарност. Всички обръщат очи на другата страна“, добави той. 
Питела призова Европа да помогне на Италия. „Европа, къде си? Системата за преразпределение трябва да бъде най-накрая и напълно приложена и всички страни членки трябва да спазват задълженията си. Свърши времето на добрите намерения и на празните думи“, посочи той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване