06/30/17 14:12
(http://www.klassa.bg/)

Управителят на НЗОК подаде оставка

 Комитов оглави Здравноосигурителната каза през март 2015 г. Кандидатурата му тогава беше единствената и беше подкрепена при гласуването в Народното събрание от парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БДЦ и АБВ, припомня БГНЕС. Срещу нея се обявиха от БСП и „Атака”, а ДПС се въздържа.

 

В периода 2002 – 2010 г. Комитов беше зам.-управител на НЗОК, а след това – до 2013 г. беше управител на Столичната здравноосигурителна каса.

 

През последните дни избухна скандал между БЛС и НЗОК относно лимитиране на някои дейности в болниците, сред които раждания и лъчетерапия на болни от рак. От Българския лекарски съюз предупредиха, че Здравната каса въвежда лимити на ражданията, интензивните грижи и лекарствата за онкоболни. От съюза отказват да подпишат анекса към Националния рамков договор, в който са записани именно тези суми.



"Опасенията на БЛС са, че с тези нови допълнителни споразумения към договорите на лечебните заведения, които би трябвало да бъдат преподписани от БЛС, съгласувани с Управителния съвет и предоставени за подписване на управителите на болнични заведения, има понятия, които определено водят към тълкуване за въвеждане на лимит на дейности, и то в т.нар. Приложение 1", заяви председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев. В Приложение 1 са раждания, онкоболни, хемодиализа, интензивни грижи за новородените.

 

Все пак от БЛС и НЗОК успокоиха хората, че всичко с ражданията ще бъде наред и те ще бъдат разплатени от НЗОК на болниците, пише dir.bg.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване