06/30/17 19:12
(http://www.klassa.bg/)

Утре ще е предимно слънчево и много горещо

  През нощта ще е предимно ясно, утре - предимно слънчево и много горещо. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Максималните температури ще са предимно между 38° и 43°. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Преди обяд ще духа до умерен, в Северна България временно силен югозападен вятър.
По Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 32-35°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 22-26°.
В планините ще е слънчево. Ще духа умерен до силен, по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 33°, на 2000 метра – около 25°.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли и ще се понижи още. 
В неделя в Източна България ще се задържи слънчево и горещо, с максимални температури на места до 40°. В западната половина от страната, с усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува хладен въздух. След обяд ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има локални интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Температури ще започнат да се понижават. През нощта срещу понеделник и в понеделник хладният въздух ще обхване и Източна България и там температурите ще се понижат значително. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Във вторник ще бъде сравнително хладно, в Източна България - и ветровито. Все още на места ще има превалявания, но по-слаби.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване