06/30/17 06:24
(http://www.klassa.bg/)

Хиляди пак на бунт в Асеновград, щурмуват ромската махала

 Хиляди се събраха отново на протест пред общината в Асеновград, след като в понеделник роми нападнаха деца гребци, техни родители и треньори. Напрежението ескалира и се стигна и до сблъсъци с полицията, съобщи Нова ТВ.

Протестното шествие премина през центъра на града, след което множеството се отправи към ромската махала в Асеновград. Полицията направи пореден опит да ги спре, но протестиращите успяха да пробият полицейския кордон и продължиха към ромската махала. Последният кордон спря протеста на около километър от махалата - на кръговото кръстовище до църквата "Св. Атанас", което доведе до временно блокиране на движението в района.

Ситуацията е овладяна, има достатъчно полицейско присъствие в Асеновград и особено в ромската махала, заяви директорът на ОДМВР - Пловдив Атанас Илков, цитиран от „Фокус”. Очевидци твърдят, че двама от протестиращите са задържани, но Илков отрече да има арестувани по време на протеста.

Малко преди 22.30 ч. присъстващите на протеста започнаха да се разотиват.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване