07/01/17 09:32
(http://www.clubz.bg/)

$10 милиона, ако искате да рекламирате на поредния "мач на века" в бокса

Снимка фейсбук

На 26 август в Лас Вегас е поредният "Мач на века" в професионалния бокс. И доста нетипичен, защото противопоставя непобедения в средните категории Флойд Мейуедър (САЩ) и шампиона от смесените бойни спортове Конър Макгрегър (Ирландия).

Ще се играе по правилата на професионалния бокс, в който европеецът няма и един мач опит. Но пък има солидна визитка UFC, огромен кураж, обратен гард и силен удар с лявата ръка.

Той е на 28 години, докато прочутият му съперник гони 41. Мейуедър се отказа от ринга в края на 2015 г., когато спечели своя мач №49 и се оттегли непобеден.

Сега се завръща, изкушен от предизвикателството "Макгрегър" и за да направи още пари, разбира се. Независимо че е милиардер - един от малкото спортисти, които могат да се похвалят с това. 

Помните ли един друг "Мач на века" - на 3 май 2015 г., отново във Вегас? Приликата е, че и тогава единият от боксьорите беше Флойд Мейуедър, а негов съперник - Мани Пакяо (Филипините). 

Този сблъсък постави куп рекорди - по награден фонд (300 милиона долара), приходи, залози, цени на билетите, платени поръчки за гледане по телевизията и т.н. и т.н. Беше луда работа. Дори за тежката категория не се хвърлят такива пари.

Сега лудостта продължава. И един рекорд пада. Ако искате да се наредите сред рекламодателите на двубоя на 26 август в зала "Т-мобайл арена", трябва да отделите минимум 10 милиона долара, твърди американската спортна телевизия ESPN. Преди малко повече от 2 г. мизата беше 5,6 млн.

Толкова тогава платиха компании като Tecate (за бира).

Какво получавате срещу 10 милиона? Логото ви ще цъфне на официалния афиш на мача, също така в рекламните и пиар материали, ще имате право на плакати и банери в залата, брандирани позиции и т.н. И не е за пренебрегване, че ще получите билети за двубоя на обща стойност $500 000.

За още $5 милиона можете да поставите реклама на един от двата ъгъла на боксьорите край ринга. Или и на двата. Което означава 20 милиона долара. За срещата Мейуедър - Пакяо това удоволствие струваше "едва" 13,2 млн.

А това е само началото. Остават по-малко от два месеца до мача и тепърва ще чуваме за подобрените финансови рекорди за двубоя. Двубой, който консерваторите в професионалния бокс не искаха да се случи.

Но въпреки тях той ще се случи и основната причина са именно парите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване