07/01/17 16:09
(http://www.clubz.bg/)

Полша пак срещу ЕС за мигрантите

Лидерът на управляващата партия в Полша "Право и справедливост" Ярослав Качински заяви, че Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток.

Това е поредното изявление от Варшава, с което се противопоставя на решенията на Европейския съюз за квотен прием на мигранти - една от мерките за справяне с бежанския натиск заради тероризма и конфликтите в Близкия изток и части от Африка, както и заради бедността в тези региони на света.

Мотивът на Качински - страната му "не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност", заявява той, цитиран от БНР.

Лидерът на "Право и справедливост" заявява също, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза - тема, която се появява периодично, когато Варшава има претенции към партньорите си в Съюза.

По думите на Качински "вече 12 години след влизането си в ЕС Полша отворила своя пазар, а отплатата за това енедостатъчна и е пристигнала със закъснение". Той е дал за пример и евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС. 

Неотдавна новият френски президент Еманюел Макрон се противопостави на Полша и позициите на страните от Вишеградската четворка с думите, че не може да взимаш облаги от членството, без да споделяш общите ценности и решенията, произтекли от тях. 

 
Публикувана на 07/01/17 16:09 http://clubz.bg/55749-polsha_pak_sreshtu_es_za_migrantite

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване