07/02/17 21:47
(http://offnews.bg)

Хиляди на протест в Асеновград в неделя вечерта, Перата нападна оператор на bTV

Хиляди демонстранти се събраха тази вечер на петия пореден протест, провокиран от сбиване между роми от местната махала и деца, състезатели по кану-каяк.

На 26 юни край язовир "40-те извора" група роми нападнаха младите гребци, след което побоят се пренесе пред болницата в центъра на града.

Тази вечер шествието започна отново от паметника на Цар Иван Асен Втори. То беше охранявано от голям брой полицаи и жандармеристи.

Целият широк център е отцепен от полицейски служители, в помощ на пловдивските полицаи има техни колеги от цялата страна - София, Кърджали, Ямбол, Хасково, Пазарджик. Всички подстъпи към града са блокирани от жандармерия.

Демонстрантите няколко пъти се опитаха да пробият полицейския кордон и да се отправят към ромската махала в Асеновград, но бяха спряни от служителите на реда.

Петър Низамов, известен като Перата, е нападнал оператора на bTV Петър Джанаваров по време на протеста, съобщават от медията.

Перата ударил оператора с обвинението, че му е блъснал телефона. По-късно вечерта Низамов беше обявен за издирване от полицията.

Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Протестиращите скандираха "Българи юнаци", "За България!", "Със сърце и душа", пяха патриотични песни и националния химн.

Сред демонстрантите имаше и много представители на футболни агитки.

Над 200 рокери бяха спрени непосредствено преди центъра на Асеновград, а по-късно успяха да се присъединят към шествието.

Главният комисар на МВР Младен Маринов благодари на гражданите на Асеновград, че не са се поддали на опитите за провокации.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване