07/03/17 13:44
(http://radiomilena.com/)

Специализираният наказателен съд ще заседава на 4 юли по делото за атентата в Сарафово

С оглед депозирана молба от адвокат за наличие на обективна невъзможност да се яви в съдебното заседание по НОХД № 1933/2016 година (делото „Сарафово“) на 18.07.2017 година, съдът с разпореждане е пренасрочил съдебното заседание за 04.07.2017 година от 10.00 часа в сградата на Специализирания наказателен съд.
Това ще бъде поредният опит да бъде даден ход на делото, след като на няколко пъти това не се случи, заради нередовното призоваване и неявяване на всички пострадали израелски граждани, съобщава Агенция Фокус.
Припомняме, че на 18 юли 2012 г. атентатор-самоубиец се взриви до автобус с израелски туристи на паркинга на летище “Сарафово”. При атаката загинаха петима туристи и шофьорът на автобуса – българският гражданин Мустафа Кьосов, а други 38 бяха ранени. Двама са обвинени за терористичното нападение – Мелиад Фарах – с австралийско и ливанско гражданство и Хасан ел-Хадж Хасан – с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени, че са помогнали на атентатора самоубиец Мохамед Хасан Ел Хюсейни да извърши нападението

Публикувана на 07/03/17 13:44 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/amWloATdysk/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване