07/04/17 06:36
(http://www.klassa.bg/)

Добруджанското море пълно едва наполовина

 Към 1 юли базата по Добруджанското Черноморие е пълна едва наполовина. Това съобщи Димитър Димитров, шеф на Регионалната браншова структура на хотелиерите и ресторантьорите. „Очакваме от 5-и, до средата на месец юли, запълваемостта да стигне до 90 на сто, а след това – и до 100 процента. Конкретни параметри към момента нямаме, защото ситуацията се променя по няколко пъти на ден. Това се дължи най-вече на румънските гости. Те не се научиха да правят резервация, а влизат в Синоптика, проучват времето, качват се на колите си и пристигат на Добруджанското море, най-вече за уикендите”, коментира Димитров.

Според него, най-много са туристите от Германия. Следват румънците, а руснаците и българите държат третото място. Има много чехи, поляци, скандинавци, македонци, сърби. Не е изключено в края на сезона да се отчете ръст на туристите от Турция, прогнозира Димитров. Това са най-вече наши изселници, които идват в България да видят роднините си и се настаняват край морето.

Този сезон, специално за Добруджанското море, ръстът на туристи няма да е повече от 5%, каза Димитров. 2016-а бе посочена като пикова година с 10 – 12 на сто ръст, но никой не отчита факта, че предните две години имаше минус 40 на сто туристи, посочи още той.

Браншът продължава да търси работна ръка за всички позиции. Най-много са обявените свободни места за камериерки, помощник – готвачи, сервитьори и бармани, работници в кухня.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване