23 души са пострадали при верижна катастрофа на АМ “Тракия”. 15 от тях са откарани с линейки към здравни заведения в столицата. Други са потърсили медицинска помощ сами.

Двама от пострадалите са в тежко състояние, с опасност за живота. Останалите пострадали са с различни травми на тялото и крайниците, вкл. счупвания и черепно-мозъчни травми, посочват от пресцентъра на здравното министерство. Спешните медици от УМБАЛСМ „Пирогов“ са информирани и очакват при тях да пристигне линейка с майка и дете, като единият от пациентите е с черепно-мозъчна травма.

Възрастна жена с гръдна травма е приета в противошокова зала в болницата. В ИСУЛ очакват пациент с тежка травма на бедрото. Министерство на здравеопазването следи ситуацията и поддържа постоянна връзка с лечебните заведения и Спешна помощ.

Инцидентът се е случил рано тази сутрин, малко след 6:30 часа, на 47-ми километър на автомагистрала „Тракия“ в посока  Пловдив, до град Ихтиман. В 06.52ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в  обратната посока. Движението в района е блокирано от катастрофата. Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мирово и обратно.

По първоначални данни в инцидентите са участвали около 40 моторни превозни средства. Няма данни за загинали. На място работят пътни полицаи, пожарникари и служители на ОДМВР – София. Тепърва ще се изясняват и причините за пътните инциденти, информират от вътрешното министерство.