07/05/17 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Рекс Тилърсън призова към „глобално действие“, за да спре ядрената програма на Северна Корея

 Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън призова към „глобално действие“, за да се спре Северна Корея, след като страната заяви, че е извършила успешно изпитания на Междуконтинентална балистична ракета (МКБР) във вторник, пише The Hill.
Тилърсън осъди ракетното изстрелване в официално заявление, сочейки, че „изпитването на МКБР представлява нова ескалация на заплахата към САЩ, нашите съюзници и партньори, региона и света“. „Необходимо е глобално действие за спиране на глобалната заплаха. „Всяка страна, която приема севернокорейски гастарбайтери, която ѝ предоставя военни или икономически ползи или не прилага напълно резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, подпомага опасен режим“, добави той. 
Тилърсън призова всички държави да покажат на Северна Корея, че ще има последствия заради нейните ядрени оръжие и че САЩ ще започнат да действат пред Съвета за сигурност на Съвета за сигурност и ще искат по строги мерки срещу Пхенян. „Ние, както и другите, сме ясни, че няма никога да приемем въоръжена с ядрено оръжие Северна Корея“, добави той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване