07/06/17 19:01
(http://www.clubz.bg/)

"Ботев" се класира за следващия кръг на Лига Европа

"Ботев "(Пловдив) се класира за следващия кръг на Лига Европа "Канарчетата" биха с 1:0 "Партизани" на реванша в Бургас и след общ резултат 4:1 от двата двубоя елиминираха албанците.

Голът за "Ботев" дойде в 22-та минута. Добра атака на българския тим отдясно завърши с центриране на Лъчезар Балтанов към Фелипе Бризола, който отбеляза гол след летящ плонж с глава.

До края на полувремето домакините контролираха играта. След почивката Ботев продължи да има надмощие и в 54-ата минута можеше да вкара втори гол, но Цветомир Панов не успя да преодолее албанския вратар. Малко по-късно шут от воле на Косоко бе спасен от вратаря.

В 79-ата минута след грешка на Неделев, който загуби топката пред наказателното поле Мазрекай се озова очи в очи с вратаря на "Ботев", но Чворович изби в корнер.

В даденото от рефера 3-минутно продължение на двубоя Ботев можеше да удвои своята преднина. Първо Косоко не реализира сам срещу вратаря, секунди по-късно Балтанов шутира, но бранител на гостите изби, а при добавката Алваро стреля над напречната греда.

Отборът на "Дунав" загуби с 0:2 реванша срещу Иртиш и напуска Лига Европа.Головете паднаха в началото и в края на срещата чрез точни удари на Марио Маслач и Аслан Дарабайев. Двубоят се игра пред 5 500 зрители на "Градския стадион" в Русе.

Първата среща завърши с успех на тима от Павлодар с 1:0.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване