07/06/17 06:21
(http://www.klassa.bg/)

Малка община завежда дело срещу фонд „Земеделие“

 Дело срещу фонд „Земеделие“ за отхвърлени два проекта на стойност 8 млн лв. завежда в Софийския градски съд малката полупланинска община Мъглиж, съобщи зам. кметът д-р Душо Гавазов.

По думите му отхвърлянето на проектите, свързани с инфраструктурата на няколко от селата в региона е станало по повече от неясни критерии.

Гавазов припомни, че мъглижани вече веднъж са успели да осъдят институцията и да получат средствата , използвани за обновяването на няколко сгради на читалища.

С едва 800 000 лв изравнителна годишна субсидия разполага Мъглиж, сумата наполовина е предназначена за заплати и държавно делегирани дейности. С останалите е невъзможно да се заплатят и най-нетърпящите отлагане ремонтни дейности, категоричен е д-р Гавазов. Той припомни, че вече година не могат да се разплатят с частна фирма, която срещу 192 х лв с ДДС отремонтирала рухнал мост по пътя от малкото градче за село Селце.

„Функциите ни са оставени на минималния виталитет, на практика няма никакви пари за дейност от собствени приходи и затова разчитаме основно на средства по оперативните програми. За съжаление най-често сме „порязвани“!“, коментира и кметът Господин Господинов.Размерът на изравнителната вноска не е променян от 6 години, напомня той.

Мъглижани продали преди повече от година плажа на минералната баня в село Ягода за малко над 350 000 лв на частна фирма, която ще изгражда там луксозен СПА – комплекс. В съседство на комплекса е обявената за паметник на архитектурата някогашна баня, за която обаче трябват поне 1,5 млн лв, за да бъде възстановена и върната към нормално използване.

Пари обаче за нея няма, въпреки обещанията на бившия вече министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. За да я спечелят за каузата местните дори „извадиха“ песен , които изпълниха в хода на предизборната кампания през 2014 г., но и до сега нищо не се е случило.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване