07/06/17 05:56
(http://www.klassa.bg/)

САЩ съобщиха, че са готови „при необходимост“ да използват военна сила в Северна Корея, докато ракетната криза достига нови висоти

 Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че страната ѝ е готова да използва военна сила срещу Северна Корея в отговор на нейното най-скорошно ракетно изпитание, пише The Independent.
Ники Хейли заяви, че изпитанието на междуконтиненталната балистична ракета (МКБР), която може потенциално да попадне на територията на американския щат Аляска „е безотговорно и неразумно и прави света по-опасно място“. Тя добави, че САЩ са готови да използват всичките си възможности, включително и военна сила, за да възпрат Северна Корея при необходимост. 
„Една от нашите възможности лежи в нашите значими военни сили. Ние ще ги използваме при необходимост, но предпочитаме да не ни се налага да отиваме в тази посока“, посочи Хейли. 
Другите възможности за възпиране включват по-строги санкции срещу страната, за които Хейли заяви, че ще бъдат обявени в близките дни. Тя добави, че САЩ могат да достигнат до там, че да прекратят търговията си със страните, които продължават да търгуват със Северна Корея.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване