07/06/17 11:26
(http://www.clubz.bg/)

Тръмп към Източна Европа: Повече няма да бъдете заложници на един монополист на газ (НА ЖИВО)

"Дойдохме, за да изпратим важно послание - Америка обича Полша и полския народ."

Така започна обръщението си към поляците американският президент Доналд Тръмп. Той произнася реч на централния площад "Красински" във Варшава. Преди това той положи венец пред паметника на участниците във Варшавското въстание през 1944 г. на площада.

"Поляците и американците от полски произход обогатяват САЩ и съм горд с подкрепата им на изборите през 2016 г.", каза още Тръмп.

Президентът им благодари за сърдечното посрещане на американските войници, базирани в страната. Те са гаранция за сигурността и свободата.

Тръмп обеща на страните от инициативата "Три морета", чиито лидери се събраха във Варшава, че вече няма да бъдат заложник на газови доставки от един монополист (Русия - б.р.). На форума е и българският президент Румен Радев.

„Искаме Русия да прекрати дестабилизиращите си действия в Украйна и навсякъде другаде и да спре подкрепя подтисническите режими в Сирия, Иран и другаде. И тя да се присъедини в борбата срещу враговете на свободата и цивилизацията“, каза още Тръмп.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО РЕЧТА ТУК

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване