07/07/17 08:56
(http://www.clubz.bg/)

Ерик Рубин: Гледайте способността на самолетите, а не само парите

„Знам, че предстои да вземете тежко и трудно решение за модернизацията на военновъздушните сили. Разходите са много големи. Но когато избирате, гледайте не само това перо, но и способността на самолетите да влизат в бой, колко полета са извършили и т.н“. Това заяви днес посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин. Той изнесе лекция на тема „Американско-българското партньорство: пътят напред" пред Атлантическия клуб.

По-рано в дискусия на тема „Трансатлантическото партньорство от перспективата на българското председателство на ЕС“ премиерът Бойко Борисов настоя, че каквито и да бъдат самолетите, те трябва да са нови. 

Посланик Рубин увери, че САЩ са готови да подпомогнат по всякакъв начин България при модернизация на армията и нейното оборудване, като изпратят на място свои специалисти и съветници. 

„Европа е изправена пред много заплахи и предизвикателства днес, 27 години след падането на комунизма. Има стремежи от страна на Русия в региона да бъдат установявани определени правителства. На фона на всичко това е ясно, че България трябва да има добре оборудвани военни сили“, каза още дипломатът. 

Той похвали усилията на страната ни и предаде на Бойко Борисов поздравления лично от американския президент Доналд Тръмп за това, че България се старае да има повече от един източник за енергийни доставки.

САЩ са доволни от изграждането на интерконектор на българо-гръцката граница и се надяват България скоро да се включи в проектите ТАП (Трансадриатическия газопровод) и ТАНАП (Трансанадолския газопровод), каза още Рубин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване