07/08/17 20:25
(http://radiomilena.com/)

24-годишен работник загина при злополука при саниране на блок в Бургас

24-годишен работник загина при трудова злополука при саниране на блок в града.

24-годишният мъж почина след токов удар от неправилно свързан с електрическата инсталация климатик при саниране на блок в бургаския комплекс „Изгрев“. Хюсеин Юсуф от руенското село Дъскотна е паднал от височина 2 метра. Бил на втория етаж, когато допрял външното тяло на климатик, по което минавало ток. От удара загубил равновесие и паднал на плочника пред жилищния блок. Колегите му твърдят, че линейката се е забавила над половин час, но при идването й Хюсеин вече бил мъртъв.

Злополуката е станала, когато работници изграждат метално скеле на последния вход, който ще се санира в блок 16 в бургаския комплекс.

Инспекцията по труда, която научи за инцидента от медиите, вече започна проверка,съобщи Нова тв. На мястото на инцидента бяха кмета на Бургас Димитър Николов и министъра на регионалното развитие Николай Нанков

“Сега ще направим всички проверки в наши и на РДНСК заповедни книги, документацията по обекта дали е спазена, но ще призовем и всички останали институции, които са компетентни. И респективно, важно е да чуем и мнението на колегите от Инспекция по труда в случая. Съболезнования за нелепия инцидент”, коментира регионалният министър Николай Нанков.

Публикувана на 07/08/17 20:25 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/n6D8kfGLSxY/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване