07/09/17 12:24
(http://www.clubz.bg/)

Бойко Борисов нагласил идеално палма в Бургас

Нагласянето на палма, както е била преди век, е било най-голямото предизвикателство при реконструкцията на Приморския парк в Бургас. Това заяви пред медиите днес премиерът Бойко Борисов.

"Честито на бургазлии и техните гости. Ангажиментът, който бяхме поели преди време го изпълнихме по най-добрия начин. Действително проблем ни беше палмата, защото тя трябваше да бъде точно като на снимката от преди 100 години и много снимахме и мерихме, но се справихме", заяви той.

Министър-председателят откри ремонтирания за близо 5,6 млн. лв парк заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на община Бургас Димитър Николов.

Дейностите са изпълнени по проект „Осигуряване на балансирана градска среда в централна градска част, ж.к. „Възраждане“ и ж.р. „Меден рудник“ - етап І“ на община Бургас, който се реализира с финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. При реализацията на останалите компоненти на проекта до средата на 2019 г. в града ще бъдат инвестирани близо 30,5 млн. лв.,

Борисов информира, че ремонтът на ул. "Крайезерна" приключва и движението ще бъде пуснато във вторник.

Министър Нанков пък похвали кмета на града:

"Лесно се печели и изпълнява проект, лесно се управлява оперативна програма, трудно обаче се печели европейското доверие, доверието на европейските ни партньори. Трудно се задържа и лесно се губи. Благодарение на това доверие в предните два мандата на премиера Борисов, нито този, нито други изключително качествени обекти на община Бургас нямаше да могат да се реализират. Адмирации към кмета Димитър Николов и неговия екип за толкова добре изпълнените обекти.”

Публикувана на 07/09/17 12:24 http://clubz.bg/55998-bojko_borisov_naglasil_idealno_palma_v_burgas

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване