07/09/17 09:30
(http://www.clubz.bg/)

Какво Ви липсва в стенограмата за КТБ и коментарите за нея?

ИКОНОМИКА ктб стоп

Питат престорено наивни въпроси - същите тези политици, които стояха зад нейния ръст. Сега всички сочат стрелите към Гунев - който е шеф на надзора от една година. И КПМГ и обикновените одитори.

Кой? го няма - а именно политиците напомпаха КТБ, създадоха, обслужиха и защитиха модела КТБ, като вкараха средствата на държавата срещу лични привилегии. Именно Цацаров осигуряваше "тила" - и след това те вкупом се втурнаха да се разграничават и да сочат БНБ и Искров за единствените виновници.

Факт е, както съм казвал, че ако беше Гаврийски - Цацаров щеше да си остане с опита. Но системата на това разчита - на уязвимостта на Искров, родена в корупционни зависимости.

Защо никой не говори за тоталната преса на Цацаров спрямо УС докато си сменят позицията? Кой? от сараите и Пеевски контролираха целия процес - сега ги няма никъде сред виновниците. Едни уплашени и вкарани в капан политици разсъждават върху процеси, върху които нямат контрол.

Няма банка, която да издържи подобен удар от правоохранителните органи.

Усещате ли как отговорността на Кой? и никой не говори за Цацаров?

Ще завършва - няма дупка от 3,5 млрд. през юни в баланса на КТБ - неразумните и криминални кредити - като число са не по-повече от 500 милиона лева. Достатъчно за да бъде осъден Цветан Василев, но не достатъчно за да позволят банката да фалира. Основните процеси - влошили технически нейното състояние са се развили след края на юни.

Цацаров е изпратил "войските" без да има никакви доказателства, нито по компетентност може да знае, че има каквато и да е дупка. Тоест действал е не от загриженост да изпълни някаква надзорна роля, а по заповед на гневни на собственика политици от всякакъв род, начело с Пеевски, които му бяха гневни, че не се отчита както трябва. Не им даде банкови гаранции, за да "усвоят" парите по Южен поток, забрави да дава месечните си лепти /там са потъналите средства/ и си позволи да си помисли, че е голям банкер, а не изпълнител. 

И сега Кой? го няма в стенограмата - освен в изказванията на политиците, които прехвърлят цялата вина върху БНБ. Тази версия и днес е удобна на същите политици и на Кой? защото Искров вече не е там, Гунев е разследван, Доган е в Сараите, а Пеевски е по-богат с почти толкова, с колкото олекна оценката на активите и масата на несъстоятелността на КТБ, които преминаха в негови ръце.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване