07/09/17 06:35
(http://www.klassa.bg/)

Новото Volvo XC60 блесна предпремиерно в центъра на София

 

15 от най-нетърпеливите клиенти вече са поръчали кросоувъра „на зелено”

Новото Volvo XC60 беше представено за първи път в България на ексклузивно предпремиерно събитие, съчетано с градинско лятно парти в София. Гостите на официалното представяне, сред които партньори на „Мото-Пфое”, клиенти и журналисти, имаха възможността да видят на живо най-новото бижу в SUV гамата на Volvo. Четири изящни балерини повдигнаха покривалото и разкриха динамичния силует на новото Volvo ХС60. На музикалния фон от гласовете на група „Ла Ти Да”, гостите се докоснаха до лукса и високите технологии на автомобила и се насладиха на красивия му интериор. Всичко това е специално проектирано и създадено от шведските инженери и конструктори, за да носи удоволствие за сетивата по време на шофиране.

 

 

Управителите на „Мото-Пфое” Димо Николов и Атанас Фурнаджиев приветстваха гостите, а бранд-мениджърът на Volvo за България Христина Баева представи детайли за качеството на материалите и техническите спецификации на новото Volvo ХС60. „Новото XC60 излиза от шведския завод в Гьотеборг навръх 90-годишния юбилей на Volvo и това не е случайно за компания, която проектира всеки модел с грижа за човешката безопасност. Новото Volvo ХС60 идва за да заяви себе си като най-сигурния модел на шведската марка, създаван някога и може би най-безопасният автомобил в сегмента до този момент”, заяви пред гостите на събитието управителят Димо Николов.

 

 

„Този модел ще замени един истински феномен в историята на Volvo. Точно 9 години след премиерата си, настоящото Volvo ХС60 продължава да бъде най-популярния продукт в портфолиото на компанията”, допълни другият управител на „Мото-Пфое” Атанас Фурнаджиев. Новото Volvo ХС60 несъмнено ще подобри рекорда на предшественика си в продажбите и в България, като 15 от най-нетърпеливите клиенти вече са подписали договори „на зелено”. Цената на модела у нас започва от 90 790 лева за модела D4 със 190 к.с., задвижване на четирите колела AWD и в ниво на оборудване Momentum. Топверсията с хибридно задвижване T8 Twin engine с мощност 407 к.с. в най-високото ниво Inscription струва 134 600 лева.

 

 

Новото Volvo XC60 се предлага с богата гама от задвижващи агрегати. Моделът дебютира с 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател D4 с мощност 190 к.с. и D5 с 235 к.с. Предлага се също и 2,0-литров бензинов турбодвигател Т5 с мощност 254 к.с., както и бензинов агрегат Т6 с турбокомпресор и механичен компресор, развиващ мощност 320 к.с. и въртящ момент 400 Нм. Най-мощната версия T8 Twin Engine се задвижва от бензиновия Plug-in хибриден двигател с мощност 407 к.с., с който кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди. Всички двигатели са комбинирани с 8-степенна автоматична трансмисия и двойно задвижване 4x4.

 

 

Новото Volvo XC60 е един от най-безопасните автомобили, произвеждани някога, тъй като е оборудван с най-модерните технологии. Системата за автоматично спиране City Safety сега е допълнена с автоматично подпомагане на управлението. Новата система за сигурност на борда на новото Volvo XC60 включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен удар. City Safety предотвратява ударите с други превозни средства, пешеходци и животни при движение с ниска скорост, докато автоматичното завиване на волана се активира при скорост между 50 и 100 км/ч. Системата за полуавтономно шофиране контролира завиването, ускорението и спирането на автомобила при движение по пътища с маркировка и при скорост до 130 км/ч. Всички системи за сигурност в новото ХС60 са част от стратегията на марката за развитие на автономните технологии за безопасност, базирани на реални ситуации на пътя. Обещанието на шведите е след 2020 г. да няма нито един загинал или тежко пострадал човек в инцидент с нов автомобил на Volvo.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване