07/10/17 13:21
(http://www.clubz.bg/)

БСП осъди подпалването на крана до НДК

БСП се разграничи от опитите да се внуши, че партията има нещо общо с подпалването на крана, демонтиращ паметника "1300 години България". И поиска извършителите да бъдат установени и наказани.

"Не приемаме опитите за внушение, че зад подпалването на крана, демонтиращ паметника "1300 години България", стои БСП. Осъждаме всяка проява на вандализъм и се надяваме извършителите да бъдат установени и да понесат отговорност", пише в краткото съобщение на левицата.

Това бе и първата реакция от партия по случая, след като в събота срещу неделя през нощта кранът се запали. МВР разследва случая, но все още няма заподозрени. Заради акта от Столичната община съобщиха, че демонтирането на монумента ще се забави със седмица.

Социалистите и техни симпатизанти бяха "заподозрени", че могат да имат нещо общо с палежа покрай това, че например депутатката Нона Йотова от левицата се появи миналата седмица на митинга в защита на монумента до НДК. 

Водещият по БНР Петър Волгин пък откровено подкрепи палежа на крана, наричайки действието "легитичен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София". Това на свой ред предизвика вълна на недоволство и призиви за отстраняване на журналиста от обществената медия, където заплати се получават от данъци. Разбира се, имаше и подкрепящи Волгин и изявленията му.

Публикувана на 07/10/17 13:21 http://clubz.bg/56037-bsp_osydi_podpalvaneto_na_krana_do_ndk

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване