07/10/17 19:02
(http://offnews.bg)

Григор Димитров - Роджър Федерер: Епизод 6 (гледайте на живо)

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и легендата Роджър Федерер закриват шоуто на централния корт на "Уимбълдън" днес в среща от 1/8-финалите.

Българинът има само загуби в петте си срещи с Федерер до този момент и днес ще се опита да постигне първа победа, което би го изстреляло в топ 10 на ранглистата.

И двамата тенисисти вървят убедително в турнира. Федерер няма загубен сет, но Григор постига по-убедителни победи, като е загубил само 12 гейма в последните си осем сета.

На страната на Григор са младостта, както и по-голямата свежест, тъй като в последния си мач изигра само два сета преди Дуди Села да се откаже.

Федерер пък е изключително успешен на "Уимбълдън", откъдето има седем титли. Швейцарецът пропусна сезона на клей, за да е в оптимална форма в Лондон и я демонстрира до този момент.

Мачът е изключително интересен и от гледна точка на факта, че е първи на трева между Федерер и Григор, който е шампион от "Уимбълдън" при юношите от 2008 година.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване