07/10/17 19:52
(http://radiomilena.com/)

По-ниска такса смет за бизнеса и по-висока за гражданите от 2019-та

Фирмите ще плащат по-ниска такса смет, а гражданите – по-висока от 1 януари 2019 г., когато ще бъде въведена новата система за начисляването на данъка.

Проектът е подготвен, но все още не е приет от Народното събрание. Целта е да се подготви по-справедлива методика, по която да работят общините, обясни в Пловдив председателят на бюджетната комисия в парламенат Менда Стоянова, цитира Кросс.

Предвижда се вече да се плаща на човек, а не както е досега – населението и фирмите плащат за боклука в зависимост от данъчната оценка на имота.

„В проекта на закона по-детайлно е предвидено как общините да изчисляват този размер, да отчитат всички показатели, така че от една страна това да е прозрачно, от друга страна да е ясно, че там няма надписване и това са суми за това да живеем чисто. Вторият въпрос обаче е много по-труден от първия, това е въпросът как тази сума да бъде разпределена между хората и фирмите, генериращи отпадъка отново на принципа – замърсителят плаща”, обяви Менда Стоянова.

Публикувана на 07/10/17 19:52 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ketxMojoxbo/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване