07/11/17 11:49
(http://www.clubz.bg/)

"Даеш" призна за гибелта на вожда си

Абу Бакр ал Багдади. Снимка БГНЕС

"Даеш" призна гибелта на главатаря си Абу Бакр ал Багдади месец, след като за нея съобщи руското военно командване, предаде Нюз.Ру.

Днес ръководството на джихадистката организация направи изявление в град Тал Афар, провинция Найнава - един от малкото останали градове под неин контрол.

От "Даеш" потвърждават, че Ал Багдади е убит, но не съобщават подробности кога и как е станало това. Джихадистите обаче заявяват, че съвсем скоро смятат да си изберат нов водач. Те призовават съратниците си да останат единни и да не допускат раздори в своите редици.

Изявлението е дадено на телевизионния канал "Алсумария". Според програмата то е било очаквано. Преди два дни в Тал афар била снета забраната за публично огласяване на новината за смъртта на Ал Багдади.

Министерството на отбраната първо съобщи, че лидерът на "Даеш" е ликвидиран. Това стана на 16 юни. Според ведомството Абу Бакр ал Багдади е бил убит при руска въздушна атака в край на май.

А в края на юни телевизията в Иран разпространи снимките на мъртъв човек, който външно прилича на Ал Бакдади.

Публикувана на 07/11/17 11:49 http://clubz.bg/56076-daesh_prizna_za_gibelta_na_vojda_si

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване