07/11/17 06:41
(http://www.clubz.bg/)

Мая Манолова: Сега действащият закон е диктат над гражданите

Омбудсманът Мая Манолова. Снимка БГНЕС

"Действащият закон е диктат над гражданите. В него има много ненормални неща", заяви днес пред бТВ омбудсманът Мая Манолова.

Така тя коментира приетите от депутатите на първо четене промени в Гражданско процесуалния кодекс (ГПК).

"Нека всички са победители. Не само партиите в парламента, но и гражданите и вие, медиите. Аз съм била много критична към народните представители, но сега искам да използвам момента да им благодаря, че с такова мнозинство приеха моите предложения", каза Манолова.

Тя припомни, че се бори за тези промени още от 2013 г. Противниците им обаче са много силни.

"Дотук депутатите се държаха достойно и избраха интересите на своите избиратели, а не частните финансови интереси. Никой не иска длъжниците да не си плащат дълговете. Това, за което настоявам, е да не съдират 100 кожи от него, плащайки дълг от 100 лева. Да не се добавят разноски и той да стане 1100 лева, да не ти запорират всички банкови сметки плюс имоти. Дошло е време тези промени да станат факт", продължи Мая Манолова.

Тя каза също, че премиерът Бойко Борисов поел пред нея ангажимент тези промени да минат.

"Частните съдебни изпълнители също имат шанс да се изчистят от лошите практики. С промените вече няма да можеш да бъдеш съден без да си уведомен. Сега това ставаше фиктивно. Много по-лесно е да съдиш човек, който не знае", обобщи Манолова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване