07/11/17 20:05
(http://offnews.bg)

Трайчо Трайков: Разрушаването на Седмокрилия е варварщина. Проява на много лош вкус

Дебатът за съдбата на паметника 1300 години България, по известен като "Седмокрилия пето.....к", се разрази с нова сила след палежа на крана, който го демонтира.

В него се включи и кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Според него монументът не е комунистически символ, а разрушаването му - варварщина и проява на много лош вкус. За Трайков истерията около творбата на проф. Старчев е част от усилията да не се дебатира "унизителният монумент в Борисовата градина". Десният политик явно има предвид Паметника на съветската армия.

Ето какво написа Трайков във фейсбук:

"Не виждам нищо чак толкова комунистическо, нито обидно за някого в паметника 1300 години България и намирам варварщината с разрушаването му за проява на много лош вкус. Имам чувството, че някои хора са готови да разчистят и всичко друго от тази епоха, само и само да не се говори за унизителния монумент в Борисовата градина."

Под поста на Трайков се е разразил истински сблъсък на различни позиции. Много от критиците на "Седмокрилия" посочват основно аргументи от естетическо естество.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване