07/13/17 09:46
(http://www.clubz.bg/)

Борисов прелетя от Триест до Солун и се събра с лидерите на Гърция и Сърбия

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Солун, където днес ще проведе срещи с премиера на Гърция Алексис Ципрас и със сръбския президент Александър Вучич.

По време на разговорите ще бъдат обсъждани теми, свързани с регионалната сигурност и сътрудничеството, добросъседството и европейски въпроси.

Вчера премиерът бе на среща на върха в Триест, на която се обсъждаше подготовката на държавите от Западните Балкани за членство в Европейския съюз, което ще бъде един от приоритетите на българското правителство по време на председателството на Съвета на ЕС. 

В рамките на днешната си визита си в Солун министър-председателят е придружаван от вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Предвидено е министър Московски да подпише от името на българското правителство меморандум за развитието на мултимодален коридор Солун - Кавала - Александруполис - Бургас - Варна - Русе. 

Документът регламентира подготвителните работи и съвместното управление от България и Гърция на коридора. Проектът предвижда свързването на река Дунав, Черно и Егейско море със скоростен железопътен коридор, както и развитие на пристанищата, които са част от основната ТЕН-Т мрежа.

Включено е изграждането на двойна електрифицирана жп линия с внедрена ERTMS система за управление на железопътния трафик.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване