07/14/17 04:51
(http://www.klassa.bg/)

Всичко за Tesla Model 3

 Фанфарен звън обяви началото на поръчките за Tesla Model 3 през месец март 2016.  Сега, повече от година по-късно, все повече и повече информация изтича за компактния електрически автомобил – тук е събрано всичко за новия Tesla Model 3.

Както съобщи Илон Мъск в Twitter, от петък (07.07.2017) Tesla започва серийното производство на компактните електрически автомобили. На тази дата от поточната линия ще слезе първият сериен автомобил от модела под работното наименование „SN1“, две седмици преди тържественото начало на продажбите. С което производителят на електрически модели се вписва много добре в графика, в сравнение с дългото забавяне при въвеждането на Model X. Първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите  на 28.07. В момента за Tesla Model 3 има около 400 000 предварителни поръчки, което означава, че за електрическия модел се чака повече от една година. През юли ще бъдат произведени 30 автомобила, след това Tesla бавно ще увеличава ритъма. През август от лентата ще слязат 100 екземпляра на Model 3, а през септември Tesla планира да произведе 1500 модела и през декември 2017 вече ще бъдат произвеждани по 20 000 автомобила на месец. За цялата 2018 година компанията планира да произведе 500 000 броя, в момента квотата е в размер на около 100 000 превозни средства.

Tesla Model 3 трябва да стане хит

Малко ретроспекция към март 2016: За пръв път в историята,  хора са опънали палатки пред автокъща, само и само да са на предни позиции при първоначалната вноска за автомобила. И то за автомобил, който никой не е виждал до този момент. Традиционните автопроизводители сигурно биха се разплакали като видят тази сцена.

Мъск обаче по скоро не. Харизматичния шеф на Tesla си играе с ентусиазма на феновете на Тесла, като че ли те са музикален инструмент. Последователите на първите IPhone знаят това от легендарния Стив Джобс. И така, не е чудно, защото точно когато на 31.03.2016 се отворят тефтерите за поръчки на новия Tesla Model 3, пред клоновете на Tesla ще се извият огромни опашки. Който превари, ще спечели.

35 000 американски долара e цената на Tesla Model 3 

Точно след световната премиера на 31.3. 2016, хората разбраха много добре за какво точно са извършили авансово плащане от 1000 долара. За модел от среден клас, позициониран под Model X и Model S.

Информацията е твърде малко. Цените започват от 35 000 долара. Което прави цената на Tesla Model 3 наистина значително по-висока от средната цена за нов автомобил в Америка, която е 31 000 долара, разбира се покупната цена в САЩ се редуцира както следва, от приспадане на данъци 7500 долара, включително и други премии – от 2000 до 6000 долара, в зависимост от щата. Разбира се Model 3 защитава петзвезден рейтинг във всички области за сигурност. Модел 3 ще стъпи с максимален капацитет на батерията със 75 кВтч, стандартната версия стартира с 60 киловатчаса. Всички версии на модела ще имат режим автопилот, който позволява автомобилите Tesla да могат да се управляват полуавтономно.

На презентацията Мъск отдава особена важност на огромния стъклен покрив, който, както казва, е от най-големите в този клас, както и на факта, че " в Модел 3 могат комфортно да се возят петима възрастни! Ние искаме хората да се влюбват в автомобила си и да очакват с нетърпение да се качат в него", каза Мъск

Най-новата информация и данни за Tesla Model 3:
•    Спринтът до 100 км/ч е под 6 секунди
•    Пробегът възлиза на повече от 215 мили (повече  от 350 км)
•    Зареждането на публичните станции на фирмата ще бъде таксувано 
•    За опцията със задвижване на четирите колела ще трябва да се платят допълнително още около 5000 долара. 
•    Коефициентът на съпротивление се очаква да възлезе на 0,21. 
•    Вратата на багажника ще бъде по-голяма в сравнение със серийния модел.
•    Обемът на багажника възлиза на 397 литра
•    Матово черното лакиране от премийните модели ще се предлага и на серийните.
•    Джантите на мостреният Model 3 са същите като серийните.
•    Предлага се и опция с теглич.

Интериорът също ще претърпи промяна, като на втората презентация Tesla показва повече.

•    Воланът е трилъчев.
•    Head-up дисплей допълва единствения 15-инчов хоризонтален екран в средата. 
•    На задната седалка има място за 2 или 3 тесни детски седалки 
•    Седалките са напълно сгъваеми 
•    Възможни са по-малко от 100 конфигурации

Всички бройки на Tesla Model 3, които ще бъдат пуснати за продажба, ще бъдат шестцифрено число. Освен Model S и току що стъпилият в продажба SUV Model X, Tesla планира още един четвърти модел. В едно свое изказване в Twitter, Мъск обяви, че ще има още един Model Y.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване