07/14/17 17:05
(http://www.klassa.bg/)

Кои изрази не трябва да използваме на работното място?

 Убедили сме се, че когато ни наемат на работа, колкото повече се чувстваме равни с останалите, толкова повече ще бъдем такива – дори докато още се учим в професията. И все пак, нужно е да знаем някои фрази, които, ако изречем, ще направят лошо впечатление. Кои са те?
  1. „Не знам“

Тази фраза трябва да се избягва, защото оставя човека срещу Вас с впечатлението, че не сте достатъчно подготвени и амбициозни, да напредвате в работата. Добра алтернатива е да отговорите с това, което знаете. Например: „Точно това е въпросът, на които и аз търся отговор.“ Или ако знаете някой, които би могъл да даде компетентен отговор, посочете го.

  1. „Така става ли?”

Изразът се използва най-често, когато трябва да съгласувате нещо с шефа си. По-добре е да избягвате фразата, защото Ви кара да звучите като човек, който няма идея дали предлаганата от него алтернатива по даден проблем е добра или лоша. Може да пробвате с „Уведомете ме, когато решите Вие.“

  1.  „Аз съм младши…”

Не е необходимо да споделяте на всички във фирмата, дори и да не заемате чак толкова високопоставена длъжност. Казвайте просто, че работите в маркетинговия отдел, примерно.  Ще звучите и по-опитен.

  1.  „Страшно много”, „Адски”, „Нереално”

Хубаво е, да премахнете ненужните прилагателни наречия от речта си, защото те внасят допълнителна емоция. Все пак от нас се очаква да комуникираме професионално и целенасочено. Опитайте седа замените фразата с „иска ми се“.

Естествено, има и още доста изрази, които трябва да се избягват, като „Свободен съм по всяко време“, „ Надявам се да се чуем скоро“.  Необходимо е да знаем, че когато сме на работното място, трябва да се държим професионално.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване