07/14/17 10:41
(http://www.clubz.bg/)

Радев с тънка закачка срещу Слави Трифонов

С лека забележка президентът Румен Радев отвърна на критиките на шоумена Слави Трифонов днес след освещаването на паметника на Васил Левски в парка на Военната академия "Г. С. Раковски".

"Думата "Отечество" днес почти не произнасяме, защото някои наричат България "тази страна", други твърдят, че няма такава държава." 

Държавният глава явно визира една от песните на Трифонов - "Няма такава държава", често пускана по шоуто по повод протести и големи скандали в държавата. Шоуменът редовно иронизира Радев и е силно критичен към него заради това, че той не подкрепи инициираният от Трифонов референдум за промени в изборните закони.

Според президента хората като Левски със саможертвата си връщат Отечеството, което не е съществувало, когато той е роден, на всички нас.

"Те са пазили спомена за Левски дълбоко в сърцата си. Всички те са се прекланяли пред паметника на лобното му място. Мнозина от тях са крачили из тези алеи, на достолепната Военна академия. Затова днес позволете ми да благодаря на хората от инициативния комитет, на всички, които имат отношение към идеята и издигането на този паметник – общественици, артисти, военни, родолюбци", отбеляза още той. "Левски смущава и вдъхновява."

Публикувана на 07/14/17 10:41 http://clubz.bg/56199-radev_s_tynka_zakachka_sreshtu_slavi_trifonov

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване