07/15/17 15:18
(http://www.clubz.bg/)

Гарбине Мугуруса триумфира на "Уимбълдън"

Новата шампионка на "Уимбълъдън" е Гарбине Мугуруса. Тя разгроми Винъс Уилямс във финалния мач, при това едва за час и 18 минути в 2:0 сета (7:5, 6:0). Така испанката сложи точка на надеждата на американката за шеста титла в турнира.

Трофеят от "Уимбълдън" е втори от турнир от Големия шлем за 23-годишната Мугуруса. Миналата година тя спечели "Ролан Гарос".

Уилямс даде отпор в първия сет на съперничката си, но в крайна сметка Мугуруса го взе със 7:5 гейма. Във втория сет испанката не даде никакъв шанс на именитата си конкурентка и записа 6:0.

Днешната загуба е вторият неуспешен финал на турнир от Шлема за Винъс Уилямс от началото на годината. Тя загуби и финала на "Аустрелиън оупън" от сестра си Серина.

"Винъс е страхотна, аз израстнах, докато я гледах. Тя е вдъхновение за мен, беше чест да се изправя срещу нея. Бях нервна, но се старах да не го показвам. Първият сет беше ужасно труден", каза испанската след края на двубоя.

 

Публикувана на 07/15/17 15:18 http://clubz.bg/56236-garbine_mugurusa_triumfira_na_uimbyldyn

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване