07/15/17 20:59
(http://offnews.bg)

Любо Пенев пое дубъла на Валенсия

Ръководството на Валенсия официално обяви назначението на Любослав Пенев. Българинът застава начело на дублиращия тим на “прилепите”, като договорът му е до 30 юни 2018 година.

Бившият национален селекционер е истинска легенда на "прилепите", където преминава от ЦСКА през 1989 година, когато е едва 23-годишен. Той остава на "Местайя" до 1995 година, като изиграва 167 мача и отбелязва 67 попадения.

Като цяло кариерата му в Испания е изключително впечатляваща, като той е бил капитан във всеки отбор, в който е играл, което изключителна чест за един чужденец.

Резервният тим на "бяло-черните", чието пълно име е Валенсия Местайя играе в трета група на Сегунда "Б" (б.р. трета дивизия на Испания).

В Испания Любо играе още за Атлетико Мадрид, СД Компостела и Селта Виго.

Най-силното му представяне в Испания е през сезон 1995-1996 година с Атлетико, когато клубът става шампион и печели Купата на краля. Пенев е най-добрият реализатор на отбора, вкарвайки 22 гола в 44 мача.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване