07/17/17 11:45
(http://www.klassa.bg/)

Борисов и Тудосе обсъдиха възможностите за сътрудничество между България и Румъния

  Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с румънския си колега Михай Тудосе и го поздрави за избирането му на поста.

Двамата изразиха увереност, че ще продължат активно да работят за реализацията на проекти от взаимен интерес. Сред акцентите на разговора беше и въпросът с ГКПП Кайнарджа - Липница, който е инфраструктурно изграден, но не работи.

Румънският премиер Михай Тудосе пое ангажимент да предприеме необходимите проверки и проблемът да бъде решен.

Борисов и Тудосе обсъдиха и възможностите за сътрудничество между България и Румъния по Дунавската и Черноморската стратегии, които са и сред акцентите на председателството на България на Съвета на ЕС.

Двамата министър-председатели договориха през септември да се проведе съвместно правителствено заседание между България и Румъния. Премиерът запозна Михай Тудосе и с резултатите от Берлинския процес в Триест и с визита си в Солун, където проведе срещи с гръцкия премиер Алексис Ципрас и с президента на Сърбия Александър Вучич.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване