07/17/17 17:23
(http://offnews.bg)

Павлова, Дончев и Рашидов на разпит за НДК, повдигат обвинение на Боршош

Министрите Лиляна Павлова и Томислав Дончев и министърът на културата в периода на първите две правителства на Бойко Борисов Вежди Рашидов ще бъдат разпитани по разследването за нецелесъобразно харчене на пари в НДК, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС.

„Министри ще бъдат извикани и разпитвани за НДК - при всички случаи мисля, че ще бъдат призовани Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов, с оглед на негови твърдения, че той е поискал да смени Мирослав Боршош, но в момента, в който се е върнал от отпуск вече не е бил принципал на НДК”, посочи главният прокурор. Той уточни, че статутът на Мирослав Боршош е „лице, което е получило призовка за явяване с цел повдигане на обвинение за престъпление за нецелесъобразно изразходване на средства“, заяви Цацаров.

Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош пък ще получи обвинение в четвъртък, за което е привикан в Столичното следствие. 

Разследването започна по сигнал на ДАНС за неправомерно изхарчени 17 млн. лв. По думите на Цацаров в хода на разследването са изискани почти всички сключени договори с външни изпълнители, които Боршош като директор на НДК, е сключвал.

"Работи се по всички възможни линии. Тази, за която в момента е на лице готовност за начално работно обвинение, е тази по сигналната справка на ДАНС за 17-те млн. В тази справка има имена на министри с оглед на гласуването на решението за увеличаване капитала на НДК, но не и за злоупотреби от тях", посочи още Цацаров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване