07/17/17 20:56
(http://offnews.bg)

Хирурзи извадиха 27 контактни лещи от окото на жена

Хирурзи извадиха 27 контактни лещи от окото на 67-годишна жена, която отишла в болницата в Солихъл, Великобритания за рутинно отстраняване на катаракта. "Пердето" се оказало твърда маса от 17 лещи, слепени със слуз. Лекарите намерили още 10 в окото, пише Би Би Си.

По-късно жената казала, че от 35 години използва еднодневни контактни лещи и никога не е имала оплаквания от каквито и да било раздразнения. Въпреки това след отстраняването на лещите тя признава, че се чувства много по-комфортно.

"Никой от нас никога не е виждал такова нещо преди. Беше толкова голяма маса. Всички 17 контактни лещи бяха слепени заедно", казва един от стажантите по офталмология - Рупал Морджария.

"Бяхме наистина изненадани, че пациентката не ги е усетила, защото това може да причини много сериозно раздразнение", допълва той споделя, че самата тя е била шокирана от откритието. Смятала, че предишното усещане на дискомфорт било просто част от напредналата ѝ възраст и изсушаването на окото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване