07/18/17 11:07
(http://www.clubz.bg/)

И Деница Златева ще свидетелства за НДК

И вицепремиерката по европредседателството в служебния кабинет Деница Златева ще бъде призована на разпит по НДК-гейт. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на влизане на заседанието на временната анкетна комисия в парламента, която проверява обстоятелствата около управлението на "Национален дворец на културата - Конгресен център" АД.

По-рано говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош вече е обвиняем заради начина на разходване на средства за европредседателството. 

 
Както Клуб Z писа вчера, прокуратурата ще разпита и бившите принципали на НДК в правителствата на ГЕРБ - Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов. Самото обвивение на Боршош ще бъде предявено на 20 юли, но според показанията на свидетели може да има промени в обвинителния акт или добавяне на нови квалификации.
 
 

Главният прокурор Цацаров отказа да коментира днес защо заседанието на временната комисия по НДК-гейт е закрито за медиите. По думите му в сградата на парламента народните представители определят правилата. Той не каза и какво смята да сподели пред депутатите, защото не било редно това да се случва преди края на сбирката.

Преди време Цацаров лично сезира Конституционния съд заради текстове, касаещи правото НС да го привиква на изслушвания в парламента между редовните отчети на прокуратурата. Той попита дали обвинител №1 може да дава данни на депутатите по текущи разследвания и Конституционният съд отговори отрицателно - тоест народните представители не могат да питат за текущи дела.

Казусът НДК-гейт обаче е именно текущо разследване.

Пред депутатите днес ще говори и директорът на ДАНС Димитър Георгиев. Причината е, че прокурорската проверка на Двореца започва след сигнал до ДАНС от февруари 2017.

"Всичко, свързано с нашата работа, е предадено на прокуратурата", лаконичен бе Георгиев.

Публикувана на 07/18/17 11:07 http://clubz.bg/56316-i_denica_zlateva_shte_svidetelstva_za_ndk

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване