07/21/17 08:30
(http://www.clubz.bg/)

Освобождават предсрочно О Джей Симпсън

Американският футболист и актьор О Джей Симпсън ще бъде освободен предсрочно след като прекара 9 години в затвора за въоръжен грабеж, съобщава Би Би Си.

Комисията за предсрочно освобождаване в Кърсън сити реши той да бъде освободен през октомври. През 2008 г. Симсън беше осъден на 33 години затвор за нахлуването си в хотелска стая в Лас Вегас, където заедно с петима свои приятели е откраднал предмети от спортен колекционер. Пред комисията за предсрочно освобождаване Симпсън изтъква, че съдът по-късно решава, че спортните купи му принадлежат.

На изслушването в четвъртък Брус Фромонг, една от жертвите на въоръжения опит за обир през 2007 г., свидетелства в полза на предсрочното освобождаване на Симпсън:

"Познавам О Джей от много време. Не смятам, че е заплаха за някого. Той е добър човек. Време е да му дадем втори шанс", казва той през комисията.

През 1994 г. Симпсън е оправдан в дело за двойно убийство. Той беше обвинен, че е убил бившата си съпруга Никол Браун и приятеля й Рон Голдман. Шумният процес продължи дълго, а футболната звезда беше оправдана, защото не беше открито оръжието, с което са извършени убийствата. Три години по-късно той е осъден да плати обезщетение от 33,5 милиона долара по граждански иск, заведен от близки на жертвите. Преди две години съдът реши да увеличи сумата на 58 милиона, които още не са платени на семействата им. Според юристи близките на Браун и Голдман могат да предявят претенции към част от бъдещите приходи на Симпсън като печалби от продажбата на възможни книги или филми.

Симпсън получава 20 000 долара пенсия месечно от Националната футболна лига, която обаче не може да бъде обект на претенции от страна на роднините според федералните закони.

След оправдателната присъда Симпсън се снима в няколко холивудски продукции, сред които е и поредицата "Голо оръжие" с Лесли Нилсън.

Деветте години, които спортистът прекара в затвора, са минималният срок, който се изисква, за да се разгледа молбата му за предсрочно освобождаване.

Публикувана на 07/21/17 08:30 http://clubz.bg/56433-osvobojdavat_predsrochno_o_djej_simpsyn

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване