07/21/17 08:54
(http://www.clubz.bg/)

Цацаров поиска още един имунитет - на Живко Мартинов от ГЕРБ

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал имунитета на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов, съобщиха от държавното обвинение.

"Искането се основава на данни, събрани лично от прокурор от Специализирано звено „Антикорупция" на СГП и потвърдени от проверка,  извършена от ДАНС", лаконично съобщават от обвинението.

Мартинов е общински ръководител на ПП ГЕРБ – Добрич. Член на общински съвет град Добрич. Член на постоянната комисията по „Териториално развитие, жилищна политика и строителство“ и постоянната комисия по „Спорт и младежки дейности“ в общински съвет гр. Добрич. Собственик е на фирма, а като професия е записал "бизнесмен".

През април прокуратурата повдигна обвинение на Стилиян Митев, кумец на депутата от Добрич Живко Мартинов. Той е директор на една от най-големите дирекции в земеделското министерство – „Поземлени отношения и комасация“. Обвинението е за това, че е предоставил на две фирми част от плажа в Кранево, които са извършили незаконно строителство. Бащата на Митев с фирмата си „Митев“ ЕООД е наемател на частта от плажа, собственост на земеделското министерство, писаха тогава медиите.

Стилиян Митев се смята за близък до Живко Мартинов от години. С неговата благословия Митев е назначен в Областна управа в Добрич, а след това и в Министерството на земеделието, категорични са добричлии.

Според прокуратурата Митев предоставил близо 15 декара в района на северния плаж в Кранево, върху които незаконно са били построени малък хотел, заведение, кухненски блок, бунгала, павилиони и други. 

По едно съвпадение строителството на туристическия комплекс е извършено от концесионера на плажа „Макситур бряг на изгрева“ заедно с компанията „Митев“ ЕООД, която е собственост на бащата на Стилиян Митев – Димитър Митев.

По-късно днес прокуратурата ще разкрие подробности за разследването на Мартинов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване