07/23/17 16:13
(http://www.clubz.bg/)

Рекорден спад на рейтинга на Макрон

Популярността на президента на Франция Еманюел Макрон е спаднала с 10 процентни пункта за последния месец, показва проучване на Ifop. Това е най-големият спад за новоизбран президент от 1995 г. насам.

Данните са публикувани във вестника „Журнал дю диманш” и показват, че 54 % от французите са доволни от работата на Макрон през юли, докато през юни те са били 64 на сто.

Изданието припомня, че за последно новоизбран президент е губил толкова рязко подкрепа през 1995 г., когато в Елисейския дворец влиза Жак Ширак. Прочване на BVA потвърждава данните на Ifop.

В последния месец Макрон бе подложен на критики заради намеренията му да съкрати военните разходи. Това доведе до оставката на шефа на генералния щаб Пиер дьо Вилие.

Макрон също бламира собствения си премиер като обяви, че ще продължи да настоява за намаляване на данъците през 2018 г. Президентът бе критикуван също и заради намерението си да намали жилищното подпомагане.

Публикувана на 07/23/17 16:13 http://clubz.bg/56503-rekorden_spad_na_rejtinga_na_makron

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване