07/24/17 05:58
(http://www.clubz.bg/)

Кола бомба уби 24-ма в Кабул

Най-малко 24-ма души бяха убити днес, след като камикадзе взриви кола бомба в западната част на Кабул, предаде Ройтерс.

Ранените са над 40.

Взривът стана близо до дома на афганистански вицепремиер Мохамад Мохакик. В този район на града живеят предимно хазари - шиитска етническа общност. Засега обаче не е ясно срещу кого е бил насочен атентатът.

Унищожен е микробус, принадлежащ на Министерството на мините.

Само през първата половина на годината в Афганистан са убити над 1600 цивилни, отбелязва Ройтерс. Преди две седмици "Даеш" пое отговорност за атентат в джамия в Кабул, при който загинаха 4-ма души.

20 на сто от жертвите са дадени в столицата. Най-тежкият атентат бе през май. Тогава при взрив на камион бомба загинаха 150 души.

През последните дни пък се активизираха талибаните. Те предприеха офанзива в 5-6- провинции на Афганистан. Вчера талибаните обкръжиха десетки правителствени войници в провинция Фарияб.

Всичко това става в момента, в който САЩ обмислят по-нататъшните си действия в Афганистан. Един от вариантите е изпращане на допълнителни военнослужещи с цел засилване на обучението на афганистанската армия.

Публикувана на 07/24/17 05:58 http://clubz.bg/56511-kola_bomba_ubi_24_ma_v_kabul

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване