07/24/17 06:58
(http://www.klassa.bg/)

Няма знак за равенство между Сорос и американските интереси

 „Кой реши, че между интересите на Сорос и интересите на официалните американски власти има знак за равенство? Това не е така“. Това заяви в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Народният представител коментира ТВ изявата на медийния олигарх Иво Прокопиев по bTV, с която обвиняемият бос се опита да внуши, че с повдигането на обвинения на авера му Цветан Василев и ОПГ-то, с което е източил КТБ, се накърняват интересите на прозападното общество.

Според Цонев от близо две десетилетия мрежата за влияние, която е изградена у нас с пари на милиардерът-спекулант се опитва да внуши на обществото, че публичните тези, които пропагандира са част от евро-атлантическата посока, по която се движи държавата и „който е против тях е против САЩ, НАТО и евро-атлантическата ориентация на България“.

„Аз съм участвал в процеса по влизането на държавата ни в НАТО и ЕС и продължавам да поддържам тази ориентация на държавната политика, но категорично не изповядвам ценностите на тази мрежа на влияние“, заяви Цонев. От думите му стана ясно още, че тази мрежа е доста гръмогласна, тъй като тя се състои не само от бизнес и НПО-та, но и медии и отделни журналисти, които работят по опорните точки на босовете-олигарси.

Цонев допълни, че най-логично е да бъдат повдигнати обвинения на хората, които са пряко отговорни за ограбването на банката.

„ Вижте кои са обвиняемите – мажоритарния собственик на трезора, управителното му тяло, главният касиер и двамата бивши шефове на „Банков надзор“ в БНБ. Това са хората, които са държали и управлявали парите на банката и тези, които е трябвало да пазят интересите на вложителите“, категоричен бе Цонев. Той допълни, че е жалко за обществото, ако се поддаде на манипулациите на 100 човека, които са явни защитници на Цветан Василев и са успели да убедят всички останали, „че един банкер, който е злоупотребил с парите на вложителите, не трябва да получат справедливо наказание“ и внушават, че трябва да се търсят други виновници.

На въпрос дали не е време да се пресече финансирането на подобни мрежи на влияние у нас и да се помисли за създаването на национална доктрина, Цонев заяви, че в последните десетилетия основен радетел за подобна доктрина е бил почетения председател на ДПС Ахменд Доган, но думите му са останали „глас в пустиня“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване