07/24/17 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Прокопиев прикрива 40 престъпници, сам произвежда фалшиви новини

 

Василев, Ганчев, Гебрев и двама агенти на ДС в списъка

Професионалният манипулатор Иво Прокопиев се зае лично да произвежда фалшиви новини, този път с цел да заблуди представителите на западните посолства у нас.

Въоръжен с дебела папка и химикалка, които не стана ясно защо е помъкнал, олигархът се появи в ефира на bTV вчера, където в слугинско интервю той се зае да лъска имиджа на своя побратим, ограбил КТБ – Цветан Василев, както и на аверите си, забогатели при престъпната приватизация, проведена от Костов, които в момента също като него имат проблеми с правосъдието.

По

изпитаната рецепта на ръководената от него Фабрика за фалшиви новини,

съставена от „Капитал“ и присъдружните му медии, Прокопиев отново вкара в употреба любимата си дъвка – Делян Пеевски и обясни как имало безброй доказателства за неговите интереси в КТБ, че дори и при вторичния грабеж на активите на банката. Както многократно бе доказано с официално удостоверение, Пеевски не е имал никакви кредити или влогове във фалирания от Василев трезор. Няма и никакви активи, предмет на съдебни дела, свързани с несъстоятелността на банката. Разбира се, това по никакъв начин не попречи на олигарха да прикрие по този начин именно Василев, който също като него е свидно дете на Фетхуллах Костов, и пионките му Гриша Ганчев и Емилиян Гебрев, които усърдно крадат активите на КТБ и в момента. Бизнесменът от село Микре овладя по престъпен начин бизнесгрупата „Петрол“, а оръжейният Барон Мюнхаузен източва военния завод „Дунарит“. Техните престъпления едва ли ще спрат, докато не се размърдат държавните институции, като Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), която да запорира откраднатите активи на КТБ, за да могат те да се върнат в държавата.

Окрилен от сладострастните въпроси, с които бе обслужен,

Прокопиев обаче достигна нов връх в манипулациите.

Типично в стила на пропагандата през Студената война разградският олигарх изръси, че недолюбваната от него прокуратура повдигала обвинения само на 40-ина души, които били прозападно настроени. Ако представителите на западните посолства, до чито уши няма как да не достигнат тези лъжи, се погрижат да проверят твърденията, ще открият, че „прозападният“ Прокопиев например произхожда от смейство на служители на комунистическите тайни служби, самият той дължи бизнеса си на престъпната приватизация по време на прехода, а в момента е обвиняем за помагачество при извършване на длъжностно престъпление. Любимият му банкер-беглец, който също е с обвинение от прокуратурата, е толкова прозападно настроен, че се укрива в държава, която не е член на ЕС, за да не може да бъде пипнат от Интерпол. Прозападните му съучастници във вторичния грабеж на активите на КТБ източват ДДС и продават оръжия в страни от Третия свят. Виден „прозападен“ клиент на прокуратурата е олигархът с номенклатурно потекло Огнян Донев, който, преди да натрупа чрез съмнителни приватизационни врътки богатството си, е работил като съветник на комунистическото величие Огнян Дойнов.

Глашатаи на тази шайка са агентите на бившата Държавна сигурност

„Сашо“ (Илиян Василев) и „Академик“ (Огнян Стефанов). С цялата тази банда измамници, които под една или друга форма имат за какво да се притесняват от правосъдието, Иво Прокопиев се опитва да заблуди представители на държави с над 200-годишни традиции в демокрацията като САЩ, че са „прозападно настроени“.

Дебелоочието на енергийния олигарх бе силно стимулирано от слугинажа, който получи в своето интервю. Призна например, че бил „отегчен“ от заплахата за убийството му от Цветан Василев и затова се оплакал на премиера Бойко Борисов, после емигрирал за кратко в Сингапур, но се оказало, че информацията, която той имал от партньорски специални служби, не била истина. Всички тези брутални и очевидно противоречащи си твърдения, разбира се, не направиха впечатление на обслужващата го журналистка. Отговорът за това поведение може да се намери и в стенограмите от АРГО-гейт, където Прокопиев уверено инструктира своите марионетки да ходят в националните телевизии за участия, тъй като и там има свои хора, които да ги обслужат. Всички тези придворни журналисти, които обслужват олигархичния кръжец явно го правят зад гърба на чуждестранните собственици на националните телевизии. Работодателите им обаче не си дават сметка, че аудиторията не може да бъде заблудена, но този слугинаж срутва имиджа на медиите им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване