07/26/17 08:30
(http://www.klassa.bg/)

Добавката за стаж - на дневен ред през септември

 Десет остри проблема от десет години са представили работодателите на извънредната среща при премиера Бойко Борисов, продължила 2 часа и половина, предава news.bg.
 
Пет до края на годината ще бъдат решени, стана ясно от думите на Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал след разговорите.
 
Обсъдена е бизнес средата, развитието на икономиката, както и квалификацията на служителите. Няма затворени теми за преговорите, подчерта Велев.
 
Разбрали се споровете да се решават в Национален съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).
За клас прослужено време пък финансовият министър Владислав Горанов подчерта, че темата не е поставяна като приоритет за кабинета.
 
Възможното му отпадане ще се обсъжда в рамките на Тристранния съвет през септември.
 
„За нас този въпрос не стои на дневен ред, защото правителството има много по-важна работа", каза след срещата финансовият министър Владислав Горанов.
 
Той обясни, че работодатели и синдикати трябва да запазят доброя тон.
 
„През последните дни станахме свидетели на обиди и лични нападки. Прави ни впечатление лошия тон и не ни харесва, че синдикати и работодатели се заразяват от говоренето на политиците. Взимат лошия пример от нас, каза Горанов. Той бе категоричен, че клас "прослужено време" трябва да се обсъжда в Тристранката, а не пред камерите", допълни финансовиият министър.
 
„Няма да затворим темата по доходите, този въпрос ще се обсъди на Тристранка", категоричен бе шефът на АИКБ Васил Велев.
 
Скоро можело да се очаква програмата на кабинета. Според Горанов не трябва да се робува на механизмите за определяне на заплатите.
 
От правителството изразиха и готовност при нужда да се намесят в помиряването на синдикати и работодатели.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване