07/26/17 07:10
(http://www.klassa.bg/)

Премахват опасните дървета в Борисовата градина

 Премахват опасните дървета в лесопарковата част на Борисовата градина в София. Преди това предстои маркиране на критичните дървета в участъка между „Капитолия“, бул. „Драган Цанков“ и бул. „Яворов“. Това обясни зам.-кметът на столицата Йоана Христова, която представи инвентаризацията на софийския парк пред комисията по околна среда към Столичния общински съвет. Христова обясни, че средната възраст на гората в лесопарковата част на градината е 101 години, което означава, че там има дървета, които са в различни физиологични състояния - добро, лошо и много лошо.

Зам.-кметът заяви, че през август ще започне маркирането и обозначаването на опасните дървета. Идеята на общината е от една страна да защити живота на гората в следващите 100 години, а от друга да бъдат предпазени гражданите от евентуални инциденти. „Смятаме, че обаче такъв тип мероприятие трябва да се направи след по-широко обществено обсъждане. Маркирането ще трае в рамките на месец. Така че всички граждани, които имат интерес, могат да се запознаят на място какви дървета са маркирани“, каза Христова. Общината е предвидила и междуведомствена комисия, която да приеме обозначаването на дърветата и след това да даде зелена светлина за необходимата сеч.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване