07/26/17 07:53
(http://www.klassa.bg/)

С юмруци или суджуци

 Когато беззаконието, арогантността, липсата на морал тържествуват в държавата, насилието и омразата стават норма. Жертва на мутризацията вчера беше журналист, предния ден - нотариус (стр. 5). Утре - всеки от нас. Цикълът на "страхово инженерство" отново се завъртя. А след "страхуванията" иде ред на воплите за силна ръка и изпразнените от съдържание думи на властимащите за държавността и държавниците.
Дали лампичката този път ще светне? Че престъпността първа усеща меките капачки на властването. Затова се увеличават побоите, кражбите, рекетът, рушенето. Дали ще осъзнаем, че въжето, по което вървим, е изтъняло от нехайството на институциите, от преяждането на елита и от ламтежите на скачения с него бизнес. По това въже, опънато между хаоса в управлението и анархията в държавата Му, всеки ден балансираме стоически. Импровизираме, че сме живи, а отсреща властта ни отговаря с лъжи и маже с баданарката.
Властова импровизация. Не е за пред Европа, но и тя ще види хала ни след месеци. Тук, на живо, в Борисовата градина, на Орлов мост, в НДК или в Добрич. С качулки или без. С юмруци или със суджуци. Кой както може. Мутризацията мутира.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване