07/27/17 08:17
(http://www.clubz.bg/)

Британски министър: Свободното движение на работници спира след "Брекзит"

Свободното движение на работна сила между Великобритания и Европеийския съюз ще спре, след като страната се оттегли от Съюза, каза днес британският министър на миграцията Брандън Люис.

"Свободното движение на работна сила свършва , когато напуснем Европейския съюз през пролетта на 2019 г.",  каза той пред Би Би Си.

Нямаше веднага реакция от ЕС. Британското правителство обяви, че иска страната да излезе от единния пазар, оставането в който предполага спазване на четирите свободи на ЕС - на движение на хора, стоки, услуги и капитали.

Люис каза и че Великобритания ще въведе нова имиграционна система от пролетта на 2019 г. Предполага се, че тя трябва да напусне ЕС на 29 март 2019 г., точно две години, след като подаде молба за това. 

"След като веднъж сме напуснали, това правителство ще приложи свои собствени имиграционни правила и изисквания, които ще посрещнат нуждите на бизнеса в Обединеното кралство, но и на обществото в по-широк смисъл", каза в статия във "Файненшъл таймс" вътрешната министърка Амбър Ръд.

"Искам също да успокоя бизнеса и гражданите на ЕС, че няма да има рязка промяна, след като напуснем съюза", добави тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване