07/27/17 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Великобритания забранява продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили

 Великобритания ще забрани продажбата на бензинови и дизелови автомобили от 2040 г. като част от плана те напълно да изчезнат от пътищата 10 години по-късно, съобщи днес британският министър на околната среда Майкъл Гоув, цитиран от Reuters.

Консерваторите имаха програмно обещание да гарантират, че до 2050 година няма да има дизелови или бензинови автомобили на нашите пътища. Днес потвърждаваме, че това означава да няма нови дизелови или бензинови коли до 2040 г., посочи Гоув в интервю за ВВС.

Министърът съобщи също, че правителството ще предостави скоро 200 млн. британски лири на местните власти за програми, целящи ограничаването на достъпа на дизелови автомобили до пътища, по които се отчита силно замърсяване.

Гоув посочи, че подкрепя идеята за постепенно ограничаване на дизеловите автомобили, а не пълни забрани за движението им в центровете на градовете или пък скъпи схеми за бракуване. Министърът обаче не ги изключва изцяло, ако такива са предпочитанията на местните власти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване