07/28/17 16:10
(http://www.clubz.bg/)

Корнелия Нинова: Г-н Борисов, по-кротко!

"Г-н Борисов, по-кротко. В България има институции, прокуратура, съд. Освен в мутренските години, не ни връщайте и във времената, когато раздавахте присъди от парламентарната трибуна. Цветан Цветанов осъди български лекари от парламентарната трибуна, международен съд ни осъди и сега всички му плащаме за приказките".

Така лидерката на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов задочно по време на участието си в "Панорама" по БНТ. Причината - думи на Борисов от по-рано през деня, когато заяви, че "депутати-негодници" от ГЕРБ биват изхвърлени от парламента и партията - визирайки човека със суджуците Живко Мартинов, а в БСП продължава да има депутат, обвинен в купуване на гласове и този човек гласувал закони. Става дума за Манол Генов от една от пловдивските листи на левицата, който е със свален имунинет и обвинение.

"Като искате да бъдете принципни - мерете с един аршин. Цветан Цветанов няколко пъти беше със свален имунитет в предишни парламенти, водеха се дела срещу него. Защо тогава той не напусна парламента? А Делян Добрев, който е със свален имунитет за злоупотреби по АЕЦ "Белене" - защо е в парламента?", припомни Нинова. 

По думите й тя не си позволява за раздава присъди, както не е издала такава и за вината или не на Живко Мартинов, защото това е работа на институциите. Но "суджуците" станали емблема на кабинета "Борисов 3".

За самия Живков Борисов по-рано призна, че лично е подал сигнала срещу него към прокуратурата. 

По време на предаването по БНТ и председателят на парламента Димитър Главчев даде пример с Манол Генов и оставането му в парламента, за разлика от придобилия популярност, благодарение на прокуратурата ГЕРБ-ер. След което даде като положителен пример и бившия депутат и зам.-председател на парламента Христо Бисеров от ДПС. Той също напусна Народното събрание, а след това беше оправдан, припомни Главчев. Който все пак отдаде важност на разследващите и правораздавателни органи.

По темата "Георги Гергов" Нинова заяви, че според нея разговорът между него, нея и партията е безплоден, темата - приключена, но лидерката разчита на мъдростта на членовете и симпатизантите на БСП по темата. Тя не каза дали биха могли да последват нови действия спрямо социалиста, който след скандала "ЦУМ-гейт" бе отстранен от ръководството на "Позитано 20", но все още е областен председател на БСП в Пловдив-област. Това поискаха от Националния съвет на партията от партийната структура.

Лидерката на левицата бе категорична, за разлика от Гергов, че БСП и ГЕРБ са твърде различни политически, за да могат да имат нещо общо. Което не значи, че не трябва да се търси консенсус по национални теми, както се случи по темата Македония.

За скандала с НДК социалистката попита само какво ли се сещат хората като им се каже "Председателство на България на Съвета на ЕС" - скандалът с корупция и плочки в НДК или "кохезия, конкурентноспособност, консенсус". Това са трите приоритета на правителството за председателството.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова даде старта от Казанлък на колоездачното състезание за купа "Бузлуджа". Това съобщиха от пресцентъра на БСП. Състезанието се провежда за втора година по инициатива на БСП и вече е част от националния календар на дисциплината. В надпреварата се включи и един от най-известните ни колоездачи Данаил Петров, който е начело на отбора "Шампион".

В Казанлък Нинова се срещна и с изявените наши параолимпийци Даниела Тодорова, Ружди Ружди, Дечко Овчаров и треньора Радостин Тодоров. Даниела Тодорова подари на лидера на БСП тениската си от последното състезание в Лондон, а Дечко Овчаров - номера на състезателната си фланелка. Нинова пък им подари икона на Св. Георги Победоносец с пожелание да бъдат все така борбени и силни.

Утре БСП ще проведе традиционния си събор на Бузлуджа.

Публикувана на 07/28/17 16:10 http://clubz.bg/56719-korneliq_ninova_g_n_borisov_po_krotko

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване