07/28/17 12:47
(http://www.klassa.bg/)

Освободиха една от българките, арестувани в Турция

 Една от двете задържани в Турция български гражданки е била освободена. Тя се е обадила късно снощи да съобщи лично на консула ни в Анкара, че след разпит в полицията, е пусната на свобода.

В ареста засега остава дъщеря й, уточняват от външното министерство. Припомняме, че двете жени бяха задържани по подозрение в тероризъм. Те са били в компанията на британец. Той и по-младата жена са разследвани за връзки със сирийския клон на обявената от Анкара за терористична организация на кюрдите ПКК.

Същевременно в Генералното консулство в Истанбул бе получен факс от наблюдаващия прокурор Мехмет Джан Мъхчъ, че не е намерил основания за задържане на българските граждани В. П. Р.-А. и М. Я. А. Семейството и консулът пътуват към следствения арест. Осигурена е защита и се оказва необходимото съдействие от страна на българските власти. В Генералното консулство в Истанбул, както и в посолството в Анкара, са създадени оперативни щабове под ръководството на посланик Надежда Нейнски.
Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Екатерина Захариева следят лично и непосредствено развитието на въпроса.
Кросс

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване